Enter your keyword

5 voordelen van een plantaardige eiwitshake

5 voordelen van een plantaardige eiwitshake

5 voordelen van een plantaardige eiwitshake

De 5 voordelen van plantaardige eiwitshakes

Eiwitshakes zijn al jaren razend populair en vanuit LadiesFit word ik er regelmatig naar gevraagd: ‘Wat is nou een goede eiwitshake’? Ik vind dat lastig om te beoordelen, wat vind je zelf belangrijk in een eiwitshake? Ik kies graag bewust: zo min mogelijk bewerkt en het liefst zo plantaardig mogelijk! Veel eiwitshakes bevatten een ingrediëntenlijst waar je U tegen zegt, met allerlei namen die geen normaal mens normaal kan uitspreken en dat is meestal ook niet al te goed voor je. Vaak wordt dit gezoet met aspartaam en acesulfaam-K, beide ‘niet schadelijk’ en ‘goedgekeurd door de EU’, maar verdiep je er maar eens in.

Ik kies voor de eiwitshakes van Orangefit: Green Protein. Dit bevat uitsluitend plantaardige ingrediënten. Goed voor jou, maar ook een pluspunt voor het milieu!

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zie je ook dat deze niet eindeloos is:
Vanille: Erwten-eiwit, natuurlijk vanille aroma, xanthaangom, zoetstof: steviolglycoside (dit komt uit een plantje)
Banaan: Erwten-eiwit, natuurlijk banaan aroma, bananenpoeder, xanthaangom, kleurstof: beta-caroteen (vitamine A), zoetstof: steviolglycoside (dit komt uit een plantje)
Chocola: Erwten-eiwit, natuurlijk chocolade aroma, cacaopoeder, xanthaangom, zoetstof: steviolglycoside (dit komt uit een plantje)
Aardbei: Erwten-eiwit, natuurlijk aardbei aroma, xanthaangom, rode bieten poeder, zoetstof: steviolglycoside (dit komt uit een plantje)
Mango/Perzik: Erwten-eiwit, natuurlijk mango/perzik aroma, xanthaangom, kleurstof: beta-caroteen (vitamine A), zoetstof: steviolglycoside (dit komt uit een plantje)

Steviolglycoside komt dus uit een plantje en hiervan mag je per dag 4mg/kg lichaamsgewicht hebben. Een volwassen vrouw van 65 kg mag bijvoorbeeld dagelijks, haar hele leven lang, iets meer dan 3 liter met stevia gezoete frisdrank drinken. Houdt hier dus wel rekening mee in je voedingspatroon. Xanthaangom is een verdikkingsmiddel, dit is geen goed, maar ook geen slecht e-nummer. Aangezien dit niet in elk voedingsmiddel wordt gepropt, is de hoeveelheid hiervan in de eiwitshake gewoon volledig veilig!

Dus, ik ben ervoor gegaan!

Hieronder de 5 belangrijkste redenen waarom een plantaardige eiwitshake voor jou ideaal kan zijn.

1. Helpt bij spieropbouw en spierherstel

Wanneer je kiest voor een plantaardige eiwitshake, kies dan voor erwten-eiwit. Een plantaardige eiwitshake gemaakt van erwten-eiwit (zoals Fit Green Protein) is een complete bron van eiwitten en is een zeer geschikt alternatief voor het dierlijke whey. Erwten-eiwit heeft een compleet aminozuurprofiel en draagt bij aan opbouw en herstel van je lichaam en is (in tegenstelling tot dierlijke eiwitbronnen) helemaal vrij van verzadigde vetten en cholesterol.

2. Gemakkelijk

Een groot voordeel van een plantaardige eiwitshake is het gemak. Wannneer je te weinig eiwitten eet, of weinig tijd hebt, dan is een plantaardige eiwitshake een gemakkelijke en gezonde manier om dagelijks meer eiwitten binnen te krijgen. Eet je volledig plantaardig? Dan moet je doorgaans iets meer eten om aan je dagelijks eiwitbehoefte te komen. In dit geval is een plantaardige eiwitshake een perfecte steun in de rug. Wil je minder dierlijk eten maar vind je het nog lastig om vlees en zuivel links te laten liggen? Dan is het vervangen van een whey eiwitshake voor een plantaardige eiwitshake een makkelijke eerste stap om meer plantaardig te eten.

3. Lactose vrij

De meeste eiwitshakes van tegenwoordig worden gemaakt van zuivelproducten (whey en caseïne) die lactose (melksuiker) bevatten. Dit is de reden dat veel mensen vaak problemen krijgen na het drinken van deze eiwitshakes. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld winderigheid, buikkrampen, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, hoofdpijn en vermoeidheid. Een plantaardige eiwitshake is helemaal vrij van lactose en andere allergenen (soja, tarwe en gluten) en heeft daarom geen vervelende bijwerkingen in vergelijking met eiwitshakes op basis van zuivel. De plantaardige eiwitshake Fit Green Protein bevat geen lactose en geen kunstmatige zoetstoffen of andere toevoegingen die mogelijke klachten kunnen veroorzaken.

4. Helpt bij een fitte levensstijl

Een plantaardige eiwitshake is een goede aanvulling voor iedereen die lekker fit en energiek wilt leven. Eiwitshakes zijn niet alleen voor sporters en actieve mensen, maar ook zeker voor oudere mensen en mensen die graag willen afvallen. Wanneer je gaat afslanken, dan heeft je lichaam een verhoogde behoefte aan eiwitten. Met een plantaardige eiwitshake wordt het eenvoudig om meer eiwitten binnen te krijgen. Je kunt het niet alleen drinken, maar ook gebruiken als ingrediënt in smoothies en recepten. Eiwitrijke maaltijden kunnen je stofwisseling verhogen en hebben vaak een verzadigend effect waardoor je langer vol zit en minder snel last krijgt van een hongergevoel. Dit is belangrijk wanneer je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

5. Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema. Is dit voor jou belangrijk? Kies dan voor een plantaardige eiwitshake. Dit is namelijk veel duurzamer en milieuvriendelijker om te produceren dan eiwitshakes die afkomstig zijn van dierlijke producten. Plantaardige producten zorgen voor minder CO2 uitstoot en broeikasgassen, minder gebruik van landbouwgrond en kosten minder water en energie. Door te kiezen voor een plantaardige eiwitshake zorg je niet alleen goed voor je lichaam, maar draag je ook bij aan meer duurzaamheid en een gezondere planeet.

Ben je benieuwd naar Orangefit en wil je het een keertje proberen? Kom dan langs bij LadiesFit, of bestel via het contactformulier. Wij hebben de verschillende smaken op voorraad, ook de portiezakjes van de smaken!

Bij aankoop van 2 zakken vaan 450 gram of 1000 gram, krijg je een Orangefit shakebeker cadeau!
Tot 1 november krijg je 10% korting op je gehele aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat