Enter your keyword

Diary of a noob – Week 1

Diary of a noob – Week 1

Diary of a noob – Week 1

Jaja, wie had dat ooit gedacht. Jasmijn, in de fitnessschool. Ik hoor iedereen al hardop lachen, want wie zei met d’r grote mond elke keer “Sporten? Waarom zou ik iets doen wat ik niet leuk vind?” Well.. it’s happening en niet zo’n beetje ook. Laat ik me eerst even voorstellen: ik ben Jasmijn, 30 jaar jong en ik heb nog nooit in mijn leven gesport.

Ik begon erg last te krijgen van mijn rug door mijn kantoorbaan en aangezien Lieke een goede vriendin van mij is, heb ik haar om advies gevraagd. Ze zei:

“Probeer het gewoon en dan zie je wel of je het leuk vind, het zou je rug in ieder geval wel meer versterken. Maar je gaat het wel leuk vinden hoor, let maar op!”.

Dus daar ging ik dan.. Met mijn goede gedrag. Op naar LadiesFit. De eerste training viel gelukkig mee. Maar de spierpijn die de volgende dag volgde niet, haha. Lieke vertelde me dat als je sport, microscheurtjes in je spieren ontstaan en dat is dus die spierpijn. Maar als je daarna weer gaat trainen, zal de spierpijn langzamerhand verminderen. 

Mijn eerste training was maandag en de spierpijn begon dinsdagmiddag. Woensdag was het ergst haha maar hey, mijn lichaam wist helemaal niet wat er gebeurde dus zo gek is het niet. Donderdag voelde ik me weer wat beter en Lieke gaf ook aan dat dat de beste tijd was om weer te komen. De tweede training ging goed, alleen mijn benen wilde niet meewerken haha. Trillen als een gek, maar hey, challenge accepted dus doorgaan! Wat mij echt gelijk opviel, waren de dagen erna. Ik had niet echt die extreme spierpijn meer als de eerste training. Wat een opluchting 😀

Ik tijdens mijn gestuntel

Wat ik trouwens echt leuk vind is dat Lieke iedereen persoonlijk begeleid als je dat nodig hebt. Hey, als ze mij zo ver krijgt om te gaan sporten, dan kan jij het ook! 😎

Mijn startpunt:

Lichaamsgewicht (in kg) 53,3
BMI 21,6
Lichaamsvetpercentage 27,6
Lichaamswaterpercentage 53
Spiermassa 36,6
Beendermassa
Bronnen:
Challenge accepted
I thought they said rum

 

Comments (2)

  1. Top Jasmijn, wat een leuke blog. Stoer dat je zo goed bezig bent. 🙂 Volhouden he….

    Rieneke
    feb 26, 2018 Beantwoorden
  2. Super lief Rieneke! Komt helemaal goed ?

    mrt 3, 2018 Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat