Recept: Havermout ontbijt

Ingrediënten
- 50 gr havermout
- 200 ml melk
- theelepel kaneel
Voor de topping:
- Halve banaan in plakjes
- Handje blauwe bessen
- Handje frambozen
- 1 eetlepel geschaafde extra pure chocolade
Bereiding
- Doe de melk samen met de havermout en kaneel in een klein pannetje.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het geheel ongeveer 1 minuut koken (hangt af van het merk).
- Laat het even een beetje afkoelen en garneer met de toppings.
Tadaaaa!
Binnen 5 minuten een super lekker havermoutje!
Enjoy!
Waarom havermout?
Havermout bevat complexe koolhydraten en die heb je nodig. Complexe koolhydraten zorgen ervoor dat dit langzaam verteert, je er langer vol van zit en je vreetbuien afnemen. Havermout bevat van nature weinig suikers, dus je krijgt weinig pieken in je bloedsuikerspiegel. Dus: WIN – WIN!
Gezondheidsvoordelen:
- Verlaagt je cholesterol
- Verlaagt je kans op diabetes en hart- en vaatziekten
- Zorgt voor sterkere bloedvaten en zuurstofdoorvoer
- Geeft sneller en langer een verzadigd gevoel
- Helpt je bij het afvallen
Tips:
- Laat je havermout een nachtje weken (c.a. 8 – 10 uur). Dit zorgt ervoor dat het fytinezuur in de havermout wordt afgebroken en zorgt er dus voor dat de voedingsstoffen beter in je lichaam worden opgenomen.
- Bij het maken van je overnight-havermoutje zorg je voor 2/3 vocht 1/3 havermout
- Gebruik lekker vers fruit en wat noten of zaden als topping
- Om je havermoutje wat romiger te maken kan je een eetlepel kwark of yoghurt doorheen doen